Almanca/Türkçe Sözlük

Daha çok Almanca kelimelerin karşılığını arayan, Türkçe'yi daha iyi bilenler için tasarlanmıştır.  
Bir sayfada kelime araması yapmak için bir kolaylık: Klavyenizin CTRL ve F tuşuna aynı anda basın. Açılan pencereye aradığınız kelimeyi girin ve aratın. Ne var ki aranacak demeyin. İleride burada kelimeden geçemeyeceksiniz.
Abakus: 1. Akaküs. toplama ve çıkarma gibi basit matematik çözümü için kullanılan hesap aracıdır. 2. bir kolon veya Sütunun üzerini kapayan kapak. 
Abate: Yunanca ve latince bir kelimedir. 1. Bir armut cinsi. 2. -n veya -ti eki konduğunda İtalya ve İspanya'da din adamına verilen isim.
Abbê: Fansızca bir kelimedir, eril bir ifadedir.  -s eki konduğunda Fransa'da aşağı rütbeli bir din adamını ifade eder. 
Abbevillilen: Fransızca nötr bir ifade olup çoğul ifade eder. Eski taş devirlerinin başlangıcının kültür seviyesini ifade eder. 
Abbreviatur: Lat., Dişil, -en: Kestirme.
Belletristik (Die) = Edebiyat veya edebi eserler.
Sachbuch (Das) = Spesifik bir konuda genel bilgiler veren kitap. Öğretici kitap. Edebiyatın zıddıdır. İngilizcede non-fiction (Latinceden alınma=fiktum) denir. Bir tür bilimselliğe veya mesleğe yönelik kitaptır. Ansiklopedi, okul kitapları, müzik kitapları bu guruba girer. Mesela bir dijital fotoğrafa ait bir kitap hem Fotoğrafçılık hem de Bilgisayar kategorisine yerleşebilir.
Skurril=Garip, Tuhaf

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıllara göre PKK tarafından şehid edilen Asker sayısı

Mustafa İslamoğlu'ndan ezber bozan zekat açıklaması