Mustafa İslamoğlu'ndan ezber bozan zekat açıklaması

Bugün Mustafa İslamoğlu'nun ezber bozan bir zekat açıklamasına şahit oldum. Mustafa İslamoğlu ev için biriktirdiğiniz paraya zekat düşmez diyor. Bu niyetle ayırdığınız altına da dövize de zekat düşmez diyor. HAVÂİC-İ ASLİYYE, yani temel ve asli ihtiyaç demektir. Bu sebeple, yani içinde oturmak üzere veya oturulamayacaksa kirasından kendi kirasını ödeyebilmek maksadıyla ev almak üzere biriktirilen hiç bir birikimin zekatı olmaz.

Buna göre mesela siz bir evde kiraya oturuyorsunuz. Oturduğunuz evin kirasını ödeyebilmek için bir ev satın almak istiyorsunuz. Ancak ev satın alabilecek henüz peşin paranız yok. Ancak bir ev almak için para, altın veya para eden ne varsa biriktiriyorsunuz. İşte bu birikimlerinize zekat düşmez. Evinizi aldınız kira derdiniz kalktı. İşte o tarihten itibaren oluşan birikiminize zekat düşüyor. Zekatla mükellef olmanız için evinizi aldıktan sonraki birikiminizin nisab miktarını aşması şart. Evi olamayıpta "Dünyada bir mekanım yok ama ahirette imanım olsa" diyerek zekat vermedim diye vijdan azabından kıvrılanlar rahat olsun.

Buyurun Mustafa İslamoğlu'nun kendisinden dinleyin ve siz de benim gibi "Vay be, bu hacılar-hocalar bizi yıllardır nasılda uyutmuş" deyin:




Yorumlar

Antiİftira dedi ki…
Duygu SErdengeçti, anlaşılan iyi bir tetikçi ve provokatör sünüz. Umarım mahşerde bu iddianın hesabını verebilecek bilgiye sahipsindir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıllara göre PKK tarafından şehid edilen Asker sayısı