Kayıtlar

Mayıs 12, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Ön fren balataları ve diskleri, bir de Tüv 330€

Resim
Geçenlerde salı günü bir tanıdığın BMW'siyle (316i E46) ilgilendim. ATA adında bir Türk arkadaşın tamirhanesinden Tüv aldım. Ön fren balatalarını ve disklerini değişti. Tamirhaneye her Salı ve Perşembe günü gelen kişi var Tüv veren. ATA 330€ hesap çıkardı, verdik. Öncesinde arka frenleride içinde hesaplayarak 450€ istedi ancak uzun yola pek gidilmediğini, birşeyler yapabilir misin deyince arka frenleri yapmayayım o zaman sadece zımparalayıp temiyleyeyim dedi. Bak bak bak! Öyle de Tüv alabildi. Tüvcü dayısı mı ne. Ancak daha önce fren yağını değiştirmek üzere gittiğim bir Rus tamirci ön fren yağı borularının yıprandığını söylemişti. ATA'ya bunu izah ettiğimde,"Hayır daha o kadar değil. İki sene daha idare edebilir" dedi. Ayrıca sol arka yay kırıktı onu hiç kimse görmedi. Tüvçüde görmemiş anlaşılan. Bir keresinde benim önceki arabanın aküsünün bulunduğu sac paslanmış, akü düştü düşecek sanki. Onuda görmeden Tüv alabilmiştim. Peh!

Buda en az 30 yıldır dönerdi - Şimdi kuyruğu yere düşmüş - Baki kalan yok ki

Resim
Bu pervane 30 seneyi aşkındır burada döner dururdu. Bahçe el değiştirince bu hale geldi. Ama şimdiki sahibi öncekine nazaran bahçeyi çok daha iyi temizledi. Pervanenin çıkardığı ses belkide kafasını bozduğundan bu hale getirdi. Sesde yapıyordu çünkü.

Almanlar çocuktan çok köpeğe meraklı olunca her yer köpek doldu - Aynı zamanda köpek kakalarıda

Resim
Bir keresinde cuma namazına gittim. Biraz zaman kısıtlı. Şuradan çimlerin üzerinden kestirmeden gideyim dedim. Bir ayağımı attım, çamura basmış gibi oldum. Baktığımda köpek kakasıymış. Sonra ikinci ayağımı kaka olmayan bir yere atayım dedim, yemin ederim boş bir yer bulamadım. Sonra geri adım atıp o ayağımı da bir şekilde temizleyip yine normal yoldan gitmek zorunda kaldım. Şimdi anladım Almanların ne kadar kuralperest olduklarını ;-) Son zamanlarda bu konuda şikayetlerde çoğaldı. Boşuna değil elbette. Adam getiriyor, bahçenin önüne pervazsızca köpeğini pisletip gidiyor. Levhacıya gitmemin nedeni de bu idi. Yukarıda gördüğünüz levhanın fiyatı 30€. Bunun biraz küçüğü 20€. Almadım. Alınca onlara yenik hissedecektim kendimi çünkü. İkinci sebep ise yazı çok kibar yazılmış. Öyle kibar yazı caydırıcı olmaz: "Lütfen buraya değil! Oynayan çocuklar var." Gerçi vurgu açısından ünlem işareti düşünülmüş ama adam imla kurallarını bilmiyorsa ne olacak?  Diğer 20€'luk olanın yazısı baş

Bugün itibarıyla Almanya'da benzin fiyatları bu - Super E10'a geçeli daha birkaç haft oldu

Resim