Kayıtlar

Eylül 26, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Sirkelerin piri elma sirkesi

Resim
Sirke en eski tanınmış baharatlandırıcılardan ve konserve edicilerden biridir. Çünkü kapalı ve oksijensiz ortamda sonsuz koruyucu özelliğe sahiptir. Tarihin başlangıcından beri insanlık bu mucize besinin yapılış sanatını uygulamakta. Eski Çin, Japon, Yunan ve Romalılarda sirke yapımı son derece yeşeren bir sanatı teşkil etmiş. Sirke yapımında alkolik bir çezelti sirke asidi bakterileriyle sirkeye çevrilir. Bu uygulama sonucunda çözelti, 6-12% oranında sirke asidi içerir. Gerçi günümüzde üretilen birçok sirke endüstriyeldir ama en kaliteli olanları halen uzun süre isteyen Orléans yöntemiyle yapılıyor. Bu yöntemde gereken asit miktarı ancak üç ayda gerçekleşiyor. Benzersiz tadı ve kokusuyla sirke salatalar için yağsız mükemmel bir katık oluşturur. Baharat, meyve ve daha birçok yeşilliklerle sadece göze hitaben değil, aynı zamanda damağa göre değişik tatlandırma imkanlarını ve seçenekleri sunar sirke. Hangi sirkeyi kullanmalı Hiç şüphesiz elma sirkesini tercih e