Kayıtlar

Temmuz 17, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Pasaportumun süresini uzattırdıktan sonra Alman yabancılar polisine göstermem şart mı?

Evet şart. Onlar bir fotokopi çekip dosyanıza koyarlar. Geç kalmış olmaktan dolayı genelde bir sorun çıkarmazlar. Pasaportumun süresini uzattırdıktan sonra Alman yabancılar polisine göstermem şart mı?

Almanya'da reşit olmayan Türk çocuklarının Alman vatandaşı olma şartları nelerdir?

Anne veya babasından ikisi veya birisi Alman vatandaşı ise. Anne veya babasından en az birinin süresiz oturma izni (Unbefristet) var ise. Almanya'da reşit olmayan Türk çocuklarının Alman vatandaşı olma şartları nelerdir?

Eşimi Almanya'ya yanıma nasıl getiririm?

Kendi geçimini sağlıyor olma şartı (Alman vatandaşları içinde bu şart geçerli). Türkiye'deki eşin dil kursu imtihanını kazanmış olması. Eşimi Almanya'ya yanıma nasıl getiririm?

Anneannemi nasıl Almanya'ya getiririm?

Konsolosluktan 3 aylık vize alırsınız. 3 aydan fazla kalması gerekiyorsa bunun Türkiye'deki Alman konsolosluğu tarafından Almanya'daki ilgili yabancılar dairesine bildirilmesi gerekir. Sonrasında Almanya'daki yabancılar dairesi durumu inceler ve yanıt verir. Anneannemi nasıl Almanya'ya getiririm? Örnek: Anneanne Türkiye'deki Alman konsolosluğuna giderek kendisinin Türkiye'de bir bakanı olmadığını, Almanya'da torununun yanına gitmek istediğini söylemesi.

Emeklilik primlerimi nasıl ve ne zaman alırım? Alırsam bunun bana getirdiği külfet nedir?

Almanya'da çalışan işçiler için geçerlidir: Emeklilik primleri başvurudan 2 yıl sonra verilir. Burada geri verilen primler sadece kişinin kendi ödediği primlerdir. İşverenin ödediği primler geri ödenmez. Bunun getirdiği külfet, emeklilik yaşı (65 yaş) geldiği zaman bütün emeklilik hakları kaybedilir. Bu nedenle pek önerilecek bir opsiyon değildir. Emeklilik primlerimi nasıl ve ne zaman alırım? Alırsam bunun bana getirdiği külfet nedir?

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının süresiz oturma izni alması için gerekenler nelerdir?

5 yıl boyunca devletten yardım almaksızın geçimini sağlamış olması ve süresiz oturma izni almak için başvurduğu zamanda geçimini kendi emeğiyle sağlıyor olması. Almanya'da yaşayan Türk vatandaşların süresiz oturma izni alması için gerekenler nelerdir?

Alman vatandaşları Türkiye'de ne kadar kalabilirler?

İstedikleri kadar kalabilirler. İstediği zamanda tekrar dönüp her türlü sosyal haklarından faydalanırlar. Alman vatandaşları Türkiye'de ne kadar kalabilirler?