Kayıtlar

Temmuz 24, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bugün İNŞALLAH Ayasofya Camiinde İlk Cuma Namazı Kılınıyor

Geçtiğimiz haftalarda Ayasofya Camii'nin ibadete açılması gündeme gelmiş ve o müjdeli haber verilmişti. Arkasından dünya çapında aşırı alâka ve ilgi, tartışmalar başladı. Yunanistan başta olmak üzere Batı bunu iyi karşılamadı. Ama buna rağmen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kararlıydı ve öyle de yaptı. Yurtdışındaki eleştiriler bizi bağlamaz dedi. Egemenlik hakkımızdan taviz vermeyiz dedi. Allah'a şükürler olsun Ayasofya Camii'nde bugün Cuma namazı kılınacak.

Berceste Ne Demektir?

Berceste, bir edebiyat terimidir. Akılda kalabilen latif, ince, özlü, dizeleri sağlam bir şiir. ''Berceste şiir, berceste ayet, berceste şarkı'' diye nitelendiği olur.

Zilhicce Ayında Nasıl İbadet Etmeliyiz Ve Günlerimizi Nasıl Geçirmeliyiz?

Resim
Sevgili Mümin Kardeşlerim... Bildiğiniz gibi bu yıl Hicri 1441 yılında bulunuyoruz. Bu yıl zilhicce ayının birinci günü 22 Temmuz 2020'de başlıyor. 2021 yılında Zilhicce ayının birinci günü 11 Temmuza denk geliyor. 2022 yılındaki Zilhicce ayı ise 30 Haziranda başlıyor. Peki Zilhicce ayı neden önem kazanır? Zilhicce ayında ibadet etmek nasıl olmalıdır? Allah bize bazı günleri diğer günlerden daha değerli tuttuğunu haber veriyor. Allah bunu böyle takdir etmiştir ve biz bunu sorup uğraşmak yerine ne yapmamız gerektiğine konsantre olmalıyız. Fecr Suresinde, ''Vel fecri veleyalin aşr'' diye geçen, ''O yemin edilmiş gece'', Zilhicce ayının ilk 10 gününü yansıtıyor. Peki Allah 10 geceye ya da 10 güne neden yemin eder? Onu Allah bilir... Dolayısıyla Allah Kuran-ı Kerim'de birçok şeye yemin etmiştir. Bunların hepsinin de sebebini Allah kendisi bilir. Ama bizim buradan anladığımız, dikkat etmemiz ve yoğunlaşmamızın gerektiği bir durumun olduğudur. Zilhicce