mxfilerelatedcache.mxc2: Bu nedir?

Bu, bilgisayarınıza yüklediğiniz bir programdan kaynaklanan bir datadır. Bu program genelde fotoğrafla alakalı, fotoğraf arşivleme ve taraması yapma programı oluyor. Programı sisteminizden çıkardığınızda sorun  kendiliğinden çözülüyor genelde. Bu data nereyi ve hangi dosyayı açsanız orada buluyorsunuz. İlk bakışta sanki bir virüs filan varmış gibi bir izlenim oluşur. Aslında çok basit ve zararsızdır. Ama yinede sisteminizi yavaşlatma ihtimalinden yola çıkarak bunu sisteminizden kaldırmanız daha faydalı olacaktır.

En iyisi sisteminizde yüklü programlara bakıp zaman içinde yığılmış ve ne olduğunu dahi unuttuğunuz önemsiz programları temizleyin. Bazı programları açtığınızda ne olduğunu zaten bazen anlarsınız kısa bir süre kullandıysanız. Eğer hiç kullanmadıysanız o zaman programı tanımıyacaksınız belkide büyük bir ihtimalle. O zaman hiç tereddüt etmeden sisteminizden çıkartın gitsin.

Temizlemeden sonra bilgisayarınızı kapatıp yeniden açın. Eğer mxfilerelatedcache.mxc2 datası kaybolmamışsa bu datayı taratın. Taramadan sonra hepsini seçip silin ve bilgisayarınızı yeniden kapatıp açın. Sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz büyük bir ihtimalle. Çözülmemişse bana yazabilirsiniz.

Almancası olanlar birde şuraya baksın:  http://www.forumla.de/f-computerforum-13/t-mxfilerelatedcache-mxc2-was-ist-das-33490

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıllara göre PKK tarafından şehid edilen Asker sayısı

Mustafa İslamoğlu'ndan ezber bozan zekat açıklaması