Amerika’ya nasıl gidebilirim?



Amerikaya gidebilmenin birçok yolu vardır. Bunlardan en kolayı bir Amerikalı’ya aşık olmak. Ancak bu sosyal medya youyla olan bir irtibattan tanışıklıksa genelde, hatta çoğunlukla bedensel ve ruhsal problemleri olan biriyle muhatap olma ihtimaliniz çok yüksektir. Bunun için Amerikalı önce Türkiye’ye gelir, evlenilir, 5 veya 6 ay içerisinde Amerika’ya geliş izni çıkartılır. Bu şekilde Amerika’ya geldikten sonra Amerikan vatandaşı olabilmek için 5 yıl Amerika’da yaşama şartı vardır. Bu yöntem genelde suistimal edildiğinden ve bunun bilindiğinden dolayı bu kadar süre şartı vardır. Genelde para karşılığı anlaşmalı evlilikler vardır ve bu evliliğin gerçek bir evlilik olduğuna kanaat getirebilmek için bu kadar uzun süre şartı vardır. Ayrıca çok sıkı takip altında tutuluyor. Ev izlemeleri, kontrolleri, hakikaten beraber mi kalıyorlar diye vesaire filan...

Amerika’ya gidebilmenin bir başka yolu da Yeşil Kart’tır. Buradaki amaç Amerika’nın nüfusunu karışık hale getirerek renklendirmek. Gelen kişiler üzerinden diğer ülkelerle Amerika menfaatine ve diğer ülkeler menfaatine gerek ticari gerek kültürel sıcak ilişkiler kurmak amaçlanıyor.

Amerika’ya gidebilmenin bir başka yolu da Aile birleşimi veya aile fertleri yoluyla gidebilme imkanıdır. Bunun için bir yıla kadar varabilen bir süre içerisinde gitmek mümkündür.

Türkiye’de Liseyi çok iyi bir dereceyle bitirip üniversiteye giriş sınavınıda çok iyi bir başarıyla hak etmek ilk şarttır bir başka yötemle Amerika’ya gelmenin yolu. Amerika’da böyle öğrenciler üniversitede okurken burs alma imkanları vardır. Lise son sınıfı okurken Exchance/Değiştokuş yani Amerika’daki bir öğrenci ile Türkiye’deki bir öğrenci değiştiriliyor ve lise son sınıfı Amerika’da okuyorsunuz. Bu yol daha kolay yoldur.

ESL (English Second Language/İngilizce İkinci Dil) öğrencisi olmakta kolay yollardan birisidir. Bu yolla maddi imkanları iyi olanlar daha kolay gidebilirler Amerika’ya. Yani bu yolla gelen öğrencilerin sömestr harçları çok fazladır. Ayrıca Toeffl’i geçme şartı vardır.

Bir de Community College denen yöntem vardır. Bu, devlet tarafından desteklenen şekliyle öğrenci olarak gelme yöntemidir. Bu şekilde gelenler devlet tarafından desteklendiklerinden harçları çok daha düşüktür. Bu ESL yöntemiyle gelmenin ikinci imkanıdır.

Doktora öğrencisi olarak gelebilme imkanıda vardır. Türkiye’de çok iyi bir dereceyle bir üniversite bitirmek lazım. Bir konuda kendini çok iyi geliştirmiş olmak lazım. Yani doktora yazacak kadar geliştirmiş olmak, avami tabirle o konunun kurdu olmak lazım. Konuya o kadar tutkuyla alakadar olmak lazım ki, Amerika veya dünyanın birçok yerinde konuyla ilgili doktora öğrencileriyle irtibatların olması lazım. Doktora öğrecisine geçinebileceği kadar ücret veriyorlar. Örneğin asistan olarak çalışabilirsin lisans öğrencilerine hocalık yaparak.

Kaliteli eleman olarak Amerika’ya gidebilme imkanın vardır. Amerika’da en az yüz çalışanı olan bir şirkette çalışmak üzere gelebilirsin. Yani bu yöntemle gelebilmen için gerçektende kaliteli bir eleman olman gerekli. Hani deyim yerindeyse bulunmaz bir hint kumaşı gibi olmalısın. Bu ne anlama geliyor? Mesela bir firmada hem araba motorundan anlarken hemde bununla ilgili muhasebe işinide biliyorsan muhtemelen sen o firma için bulunmaz bir hint kumaşı oluyorsun. Çünkü bu iki işin aynı anda kurdu olan senin gibi bir ikinci kişiyi bulmak çok zor oluyor.

Yatırımcı olarak Amerika’ya gidebilirsin. Bir 500 bin dolar kadar yatırım yapabilecek kadar paran varsa hiç sorun olmadan gidebilirsin. Mesela alırsın kendine 500 bin dolarlık bir villa, al sana yatırım, o kadar. Yeşil Kart/Greencard’ın hazırdır hemen.

Turist olarak gelme imkanında vardır ama bu yöntem başına iş açabilir. Genelde bu yolla gelenler süreleri dolunca kaçak kalmaya devam ediyorlar. Yakalanınca da bir daha gelmeleri zorlaşıyor.

Bir mürted, sığınmacı, mülteci olarak Amerika’ya gidilebilir. Bunun için kürdüm, ermeniyim, bununduğum ülkede takip ediliyorum, işkence görüyorum, mağdurum, sığınmak istiyorum diyerek ikna edebilirseniz mümkündür. İnandırıcılık burada en önemli kriterdir. Bunun için neleri ispat etmek gerekirse araştırılmalıdır. Birazda politika ile çok yakından alakalı bir konudur. Kendi kendine bir yerlerini morartarak bunu denemekten Allah’a sığının derim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıllara göre PKK tarafından şehid edilen Asker sayısı

Mustafa İslamoğlu'ndan ezber bozan zekat açıklaması