Korona Hakkında Bazı Tavsiyeler Yazmak İsterken Vaka Sayısından Kötü Haberler Geldi

Arkadaşlar sizlere bu Korona döneminde bazı tavsiyelerde bulunacağım. Biliyorsunuz ki bu dönemin en büyük sorunu belirsizliktir. Herkes işiyle gücüyle ne olacağına dair belirsizlik yaşıyor. Ekmek kapıları tehlike altında. Bundan sonra işimizin başına tekrar geçip geçemeyeceğimimizi, geçimimizi idame ettirebilecek miyiz gibi sorular asıl temel sorulardır. 

Arkadaşlar...

İlkönce şunu unutmayalım ki rızkı Allah verir. Rızık konusunda aşırı kuşkuya düşmek ruhsal sorunları da artıracağından içerisinde bulunduğumuz durumun vehametini ancak artırabilir, azaltmaz. Bundan dolayı ilk şart Allah'a tevekkül etmektir. Sonra da dua, bol bol dua etmek, bıkmadan ve usanmadan dua edin. Sadece kendinizi için değil, insanlık için, tüm insanlık için dua edin. Kimin duasının kabul olacağı belli olmaz. Tabi dua edin derken ibadetlerinizi yerine getiren, namazını kılan insanların duası daha makbûldür elbette. İlkönce üzerimize farz olan ibadetlerimizi yerine getirmeliyiz ki Allah'tan bir dilekte bulunmaya, dua etmeye yüzümüz olsun. İbadet etmeyen bir insanın en önemli duası da Allah'tan ibadet etmesi hususunda ne engel varsa onun kalıdırılması ve günahlarına tövbesinin kabulü için olan duasıdır.

Arkadaşlar...

Bugün ortalıkta dolaşan haberlerde genellikle insanlarımızın ihmalkârlıklarından ve bir sürü çabayı yok ettiklerinden, korona konusunda son günlerde, hatta haftalarda dikkatin gözden kaçırıldığı noktasında hemfikirliliktir. Tabi tüm bunları ve Avrupa ülkelerindeki gelişmeleri de gözönünde bulunduruca insan bir kıyas yapıyor. Bir yerde bu kıyasta mesela 10 küsür Avrupa ülkesinin günlük vaka sayısına eş bir vaka oranı var ülkemizde. Neden olduğunu bilmiyorum ama ben bunun sanki böyle olacağını biliyordum. Çünkü bizim insanımızın davranış kodlarını iyi-kötü biliriz. Çok çabuk savsaklamata üstümüze yoktur. Her neyse şimdi moralleri bozmayalım. Neticede yine 5 büyükşehirde maskeyle dolaşma zorunluluğu getirildi.

Arkadaşlar...

Şimdi size soruyorum: Bir Müslüman ülkede böyle mi olmalıydı. Sanki adeta Müslümanca davranmamaya özen gösteren ve yine de Müslümanım diye bir toplulukla karşı karşıyayız. Buradaki çelişkinin sosyal bir mesele olduğu aşikârdır. Her alanda olduğu gibi bizim davranışlarımızın çarpıklığı Koronada da kendini ortaya koydu.

Arkadaşlar...

Herkes kendi üzerine düşen görevini yerine getirmelidir. Hemen vaka sayısı azaldı diye sukoyuvermeyelim. Uzun vadede kendimize dikkat etmemiz gereken bir durum olduğunu unutmamalıyız. Bunu belki bir, iki veya üç yıl böyle sürdürme durumumuz olacaktır. Eğer böyle düşünürsek kendimizi olaya daha iyi adapte edip hem kendimizi hem de başkalarını korumuş, dinimizin de bize emrettiğini yerine getirmiş oluruz.

KUL HAKKINA GİRMEYELİM...

NOT: Eğer bu yazıyı yazarken son durum hakkında birşeyler okumasaydım yazı bu şekilde gelişip birmeyecekti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıllara göre PKK tarafından şehid edilen Asker sayısı

Mustafa İslamoğlu'ndan ezber bozan zekat açıklaması