Kadir Gecesi Gerçekten Bugün Mü?

Kadir gecesi, yani Kuran-ı Kerim'in Allah (CC) tarafından HZ. Muhammed'e indirilmeye başlandığı gecenin, Ramazan ayının son 10 günü içerisinde olma ihtimalinin çok yüksek olduğu görüşü hakim. O on gün içerisinden de bugünün Kadir Gecesi olma ihtimali yüksek diyor araştıranlar.

Yani bugünün Kadir Gecesi olduğu, Kuran'ın indirilmeye bugün başlandığı kesin değil. Buna rağmen Müslümanlar bu gece Allah'ın merhametinden medet umarak ibadetlerini artırıp sabahlara kadar ibadet ediyorlar. Tabi bazıları bunu yapıyor. Bazıları da yaptıklarını düşünüyor benim gibi. Herkesin içindekileri Allah bilir. Tebrikleşmelere bakıldığında bu geceye - kesin Kadir Gecesi olduğu bilinmese de- çok büyük önem adfediliyor. "Kadir geceniz mübarek olsun" diye mesajlar atıyorlar. Mesajı böyle atınca sende mecburen kalabalığa uymak zorunda kalıp sen de mesaj atmak zorunda kalıyor, kutlamak zorunda kalıyorsun.

Kadir geceniz mübarek olsun diyen o gecenin kesin kadir gecesi olduğunu da söylemiş oluyor. Kesin inanmasa o gece niye yakınlarının gecesini kutlasın. Bu bir gelenek haline gelmiştir ama onun adına bir başka şey denmelidir. İnsanların biraraya gelmesi ve ihya etmesi elbette iyidir ama gecenin gerçekten kesin Kadir Gecesi olduğu doğrultusunda verilen hükümdür benim derdim. Kadir gecesi denince gerçekten kadir gecesi olmalıdır. Aksi takdirde yalan söylenmiş olunur. 

En güvendikleri hocanın dahi ihtilaflı olduğu bu konuda "Yahu arkadaş öyle değil bak..." diyemiyorsun, konuşamıyorsun, huzuru ve manevi iklimi bozmamak için susuyorsun. Hem hadi bir de seni "...." ilan ederlerse ne olacak. Boş ver kardeşim neme lazım. Akıntıya bırak kendini gitsin.

Bu kadar sabahtan akşama kadar mürekkep yalayan akademisyenler, hocalar, alimler varken sana mı düşmüş. Şu kadar yazdığımı bile bilseler adımla sanımla kim bilir neler düşünürler hakkımda.

Hem bütün yıl onun-bunun, hatta müslüman kardeşinin hakkını gaspet, çal, çırp... Sonra ben ettim sen eyleme... Sonra ertesi gün aynı şekilde devam et... . Bu mu müslümanlık yani?  Bu iş bu kadar kolay mı? Yani hakikaten papazın günah çıkardığı gibi bu gece tüm geçmiş günahlarını affettireceğini sananlar var. Çünkü hocaları öyle telkin veriyor. Hem ihtilaflı gün diyerek hem böyle telkinlerde bulunan hocalar... Siz kime hizmet ediyorsunuz? 

"Canım bu vesileyle ibadete ısındırıyoruz. "

Ulen sabahlara kadar ibadet edip adam sabahleyin nasıl işine-gücüne gidecek? Yolda uykusuzluktan kaza yapsa günahın büyüğü senindir hoca. 

Ah ulen ah! Daha yazacak çok şey var da hadi neyse. 

Müslümanlar! 

Allah her gününüzde "Kadir Gecesindeki" gibi şevkle ibadet etmeyi sizlere nasip etsin. Allah size kendi Kadir Gecenizi bulmayı size nasip etsin. Tabi elbette ki bana da. 

Ama şunu unutmayın... 

Bizde günahlarımızın bağışlanması umulur. Allah isterse bağışlar, istemezse bağışlamaz. Bu sizin samimiyetinize bağlıdır. Ne kadar içten ve yürekten inanarak, büyük bir takva ile ibadet etmenize bağlıdır. Bir gün günah işleyip onun verdiği ağırlığından kurtulup diğer günde bağışlandığını zannederek o hafiflik içerisinde tekrar günah işleyerek bir yere varamazsınız. Vicdanınız sizi sürekli rahatsız etmiyorsa Allah sizi ıslah etsin. Bizde hristiyanlarda olduğu gibi ne papaz, ne de bir şeyh günahınızı temizler. Bizde günahınızı samimi bir tövbe, ibadet ve en önemlisi de bir daha günaha dönmemek inşallah temizleyebilir. 

Ha bu inşallahın arasındaki bir A harfini büyük yazmayı size kim öğretti biliyor musunız? Hani şu kedicikler diyen adam var ya... İşte o. Cahil olunca böyle oluyor işte.

Allah bizi cahillerden, merhmetsizlerden, insan ve cin şeytanların şerrinden, amansız hastalıkşrdan, görünmez kaza ve belalardan korusun. Allah bana ve sevdiklerime şifalar versin. Vatanımızı, dürüst müslümanları, bayrağımızı, askerimizi korusun. 

Amin... 

Cübbeli Ahmet Hoca - Kadir Gecesi kesin belli midir? 

https://m.youtube.com/watch?v=4gsXSddC2Kw

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıllara göre PKK tarafından şehid edilen Asker sayısı

Mustafa İslamoğlu'ndan ezber bozan zekat açıklaması